Elotene WWS öntapadó bitumenes szigetelő lemez

Az Elotene WWS öntapadó bitumenes szigetelő lemez különleges bitumenkeveréke rendkívül rugalmas, és öngyógyuló tulajdonságú: az anyag makromolekulái minden átvezetés (csövek, teraszkorlát), és "sérülés" (szegek, csavarok) körül tökéletesen zárnak. Az öntapadó képesség lángnélküli, gyors és tökéletes tapadást biztosít. További nagy előnye, hogy 1 réteg elegendő, a hagyományos 2 rétegű kent szigetelés helyett. A lemez felső rétege gyapjúsított szövet, így közvetlenül burkolható bármilyen, cementkötésű csemperagasztó felhasználásával.

Felhasználási területek
  • Fürdőszobák, vizesblokkok vízszintes és függőleges szigetelése. Mivel lehetővé teszi a padló-, illetve falburkoló lapoknak közvetlenül a szigetelésre történő felragasztását, különösen alkalmas olyan felújítási munkák elvégzésére, ahol a fal-, illetve a padlóvastagság tovább nem növelhető.
  • Szigetelő alátétként alkalmazható nedvességre érzékeny anyagok (pl. fa parketta) lefektetése előtt
  • Technológiai szigetelésként (mosó és szárító helyiségek, mosdók, konyhák, élelmiszer-feldolgozó üzemek, tejütem, autómosó stb.) - ahol a vízszintes és függőleges felületeket a burkolólapok lerakása előtt vízszigeteléssel kell ellátni
  • Teraszok, függőfolyosók szigetelésére
  • Minden olyan esetben alkalmazható, amikor a környezet nem teszi lehetővé a lángolvasztásos kivitelezést, vagy a helyiség nem szellőztethető, ezért kent szigetelés nem lehetséges

Az Elotene WWS-re közvetlenül helyezik fel a burkolólapokat, ezért a fogadó felületnek egyenletesen simának, fogazottságtól mentesnek kell lennie.

Az Elotene WWS leragasztása előtt a felületet zsír-, por- és olajmentessé kell tenni, melyhez bitumenes kellősítőt kell használni. A kellősítő anyagszükséglete normál esetben 200-400 gr/m2.

Műszaki adatok

Teljes vastagság (mm)
1,5
Szakítóerő hosszirányban (N/50 mm)
730
Szakítóerő keresztirányban (N/50 mm)
450
Szakadási nyúlás hosszirányban (%)
130
Szakadási nyúlás keresztirányban (%)
130
Nyomási ellenállás (N)
210
Ragadás kellősített betonon (N/mm)
5,8
Hideghajlíthatóság (oC)
< -40 oC
Felhasználási hőmérséklet
-40 oC / +90 oC

© 2015. Tegola Ungarese Kft. Minden jog fenntartva | webdesign: 2KAL Informatika